LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

KALENDER

Tis 11/8
Killer Boogie

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Nivåbeskrivning

Lindy hop

Lindy hoppens nivåbeskrivning är som följer: Du går nybörjar-, nybörjarmedel- och medel-nivån så många gånger att du känner att det materialet sitter ordentligt. Här kommer det inte vara någon bedömning från lärare utan vi litar på att du tar ditt eget ansvar för att du kan materialet på en nivå innan du går vidare till nästa.

När du har gått medelnivån så många gånger att du känner att allting är glasklart är det dags att söka till medelavancerad/avancerad. När du söker till dessa nivåer kommer du få gå på en audition och visa upp din dansnivå. Om du har tillräckligt hög dansnivå kommer du att placeras in i medelavancerad- eller avancerad-nivån. Om du inte bedöms ha tillräckligt hög dansnivå kommer du rekommenderas att gå om medelnivån samt få tips av närvarande lärare om vad man bör jobba på för att få tillräckligt hög dansnivå för att kunna gå i någon av de två högsta nivåerna.

Dansnivå är ett mått bland annat på din förmåga att föra eller följa, din kroppskontroll, rytmkänsla och förmåga att improvisera. För vissa tar det lång tid att höja sin dansnivå. Andra har hög dansnivå redan när de börjar på grundkursen. Dansnivån är således inte per automatik högre ju fler år man gått kurs i Swingkatten. Vår filosofi är att de reguljära kurserna bör ha en så homogen dansnivå som möjligt på deltagarna i varje undervisningsgrupp. Syftet är att deltagarna skall få material som nivåmässigt är så bra anpassat till dem som möjligt.

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans