LOGGA IN

Inget konto? Registrera här

KALENDER

Tis 11/8
Killer Boogie

BLOGGAR

Elin Hagerlinds blogg

Frida och Sakarias

Läs mer

Henrik Erikssons blogg

Bright lights late nights - The Speakeasies' Swing Band

Läs mer

Träning

Dansträning i Vaksalaskolan

Träna lindy, balboa, boogie woogie eller stepp i Vaksalaskolan i Uppsala

 

Alla medlemmar är välkomna att träna på Vaksalaskolan tisdagar kl 18.00 till 20.00 (kl 18.00 till 19.00 är det nybörjarrepetition under kursterminen) och torsdagar kl 20.00 till 22.00. Stäm träff med någon att träna med påCat'seller vår facebook-grupp och dyk upp!

Allmän Swingkattenträning på Vaksalaskolan, våren 2018

Varje termin anordnar föreningen träningstider på Vaksalaskolan, tisdagar 18-20 och torsdagar 20-22, för föreningens olika dansstilar (spelas swingmusik). Medan kurserna pågår kommer grundkursen i lindy hop ha ett repetitionstillfälle med lärarnärvaro och detta sker på tisdagarna kl 18-19.
Eventuellt kommer det att finnas en lärare närvarande vissa av tisdagarna kl 19-20 som man kan fråga trevliga frågor till. Håll utkik på mail och på Swingkattens facebooksida om vilka tisdagar det gäller och utnyttja gärna detta tillfälle att t ex finputsa dina trippelsteg!
Välkomna!

 

Eftersom det varierar starkt hur många som dyker upp på träningarna rekommenderar vi att du stämmer träff med någon att träna med om du skall träna pardans!

 

 

Träningar är utmärkta tillfällen att gå igenom de saker man lärt sig på kurstillfällena. Man kan repetera steg, turer och tekniker i sitt eget tempo. Man kan se vad personer på andra kursnivåer har lärt sig och låta sig inspireras och utbyta erfarenheter. På träningar har man också möjlighet att hinna prata och umgås med andra personer i klubben.

Karta och vägbeskrivning till Vaksalaskolan

Ring på ringklockan för att komma in i skolan.

Balboaträning

Balboagruppen har bokat Drabanten på torsdagar under vårterminen (utom två tillfällen i mars). Informationenen finns i kalender och även på Facebook. Självklart går det bra att dansa balboa på Vaksalaskolan under "lindyträningen" också.

Bluesträning

I samband med kurserna i bluesdans brukar vi även ordna socialdans/träningstid. För mer info, se kursbeskrivningarna och schemat där!

Boogie Woogie-träning

Det finns en speciell träningstid för dig som vill dansa Boogie Woogie. Under hösten 2029 så hålls träningarna i Kvarngärdesskolans lilla gymnastiksal, varannan onsdag jämna veckor kl 19- 21 ( eller 18-21 några veckor) . Ingången till lilla gymnastiksalen ligger på gårdssidan mot fotbollsplanen. Två trapppor leder upp och in till omklädningsrum och vi använder bara en av dörrarna.
 

Egen musik

Om du har musik som passar till socialdans hemma så tag då gärna med den till träningen. Det är de som är på träningen som kommer överens om vilken musik som ska spelas.

För vem?

Alla medlemmar i Swingkatten är välkomna till träningarna. Även ni som ännu inte hunnit bli medlemmar men tänker bli det strax, eller ni som först vill se vilka vi är innan ni bestämmer er, är välkomna till våra träningar.

Att träna

Hur lär vi oss nya rörelser? Varför är det jobbigt att lära sig att dansa?
Läs mer om: Dansen och kroppen

Träningsvärdar

För att träningarna ska fungera så behövs personer som öppnar och stänger lokalen samt tar med bandspelare och musik. För att arbetet inte ska bli för betungande är det uppdelat på ett par stycken träningsvärdar. Nya träningsvärdar utses i början av varje termin.

Läs mer här om träningsvärdarna

ad

nyhetsbrev
dans i Uppsala
vilka skor passar bäst för dans